BISMILLAHIRAHMANIRAHIM

Thursday, 20 August 2015

Dato Siti Nur Haliza - International Superstar 2015

perghhhh gempak gile.. sedap pulak layan lagu ni.. tp x tau la apa maksudnya.. ok layan dl nnt kita cite lebih2 ek.

.





perghhh ni mmg sodap... mantap2 semua suara dlm ni ditambah pulak dgn iramanya dan persembahannya yang memukau.. menurut Siakapkeli.my..  lagu yang bertajuk Nenjae Ezhu merupakan ciptaan komposer Bollywood dan Hollywood, A.R Rahman... (alamak mcm nama penyanyi pop yeh yeh lak).. terasa betul 1MALAYSIA... dgn harmoni dan ckp muhibbah..


tambah2 lak artis kegemaranku SITI NURHALIZA ni mmg power dan hebat suaranya.. mabeles..


harap2 jgn la hanya harmoni dan bersatu dan muhibbah dlm lagu je rakyat MALAYSIA ek.. kita ni hdp dlm satu negara yg pelbagai kaum sukar utk disatukan hati.. tp dengan setiap antara kita ada rasa hormat menghormati, saling memahami adat dan budaya masing2 dan tiada sikap perkauman mampu menjadikan kita aman dan damai di MALAYSIA bumi bertuah ini..


teringat pada zaman sekolah sy dl .. rakan2 india dan cina kami rapat dan slalu tolong menolang dlm hal2 belajar ni.. tp skrg byk sgt isu races yg kadang2 merasa MElayu ditindak dibumi sendiri..  ye ke? ke MELAYU manja? ke MELAYU cepat putus asa? ke MELAYU ni memang pemurah dan baik sgt..? atau MELAYU ni terlalu bermurah hati? ha..jawap ...apa2 pn jawapan di tangan anda. hehhe.. sy ade jawapan sy.. psyyyyy......................... nnt kita kongsi lbh lanjut..  tp.. ramai je org MELAYU yang berjaya diluar sana.. fikir2kan renung2kan




9 comments:

  1. Siti nurhaliza..the power of girl..

    Melecur? Bimbang kesan buruk pada kulit?
    Ikuti CARA MUDAH, JIMAT DAN BERKESAN BASIC H2 PADA KULIT MELECUR

    ReplyDelete
  2. Hai.. cakk.. Jemput Join dan memeriahkan Giveaway Birthday Mum & Sister Tengkubutang yang sedang berlansung sekarang yea.. ada lagi "3 HARI" je untuk submit entri.. Pemilihan Pemenang adalah secara Random.. Hadiah berni;ai Lebih RM500 untuk dimenangi.. jom join.. mana tau ini rezeki Anda?? meh meh join.. =)

    http://tengkubutang.blogspot.com/2015/08/giveaway-birthday-mum-tengkubutang.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kene mnjemput insyaallah ,, akan cube sempatkn diri

      Delete
  3. kalo siti yang menyanyi mmg semua jadi sedap, dgn kesopanan beliau, menyejukkan mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpa.. huhuhu peberet artis sy ni... huhuuh

      Delete
  4. mmg sedap... btol tu.. perlu diterapkan kat semua org.. bkn setakat sampai lagu je.. skrg ni giat pulak anasir yang nak bangkitkan racism

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. apa2 pn satukan hati kita sesama melayu ni plg utama.. tp sblm kita nk satukn bangsa,.. satukan keluarga dahulu sebabnya ramai sy tgk kdg2 x semua keluarga bersatu hati... bl keluarga bahagia kita secara otomatik akn bahagiakan jiran tetangga dan kemudia barulah bersatunya masyarakat...

      Delete

NUFFNANG