BISMILLAHIRAHMANIRAHIM

Thursday, 11 June 2015

NUFFNANG

X berapa pasti sgt tentang jana pendapatan melaui NUFFNANG ni,, sbb x berjaya lagi dan sy pn br je berjinank2 dgn dunia blogger ni,, fan pn xde lg,, hehehhe...  masih mencari idea2 yang menarik untuk menjemput tetamu2.. dengan hasil perkongsian yang menrik..

tp ade lah terbaca beberapa blog tentang Nuffnag ni,, antara yg sy leh share dr blog2 yang hebat ini:

relakssminda
ririn
nadiaradzif
nineteencapri

apa yang saya tau kita kene tau time iklan2-iklan nuffnang ni klua.. so kenen jaga traffic kita,, kena tau time bila peak traffic..

CPUV (Click Per Unique Visitor)

Pengiklan akan beli sejumlah bilangan trafik daripada pengunjung unik (UV) blog anda. Kempen ini akan tamat apabila kuota atau jumlah trafik UV telah dicapai. Contohnya; pengiklan dari Sony akan bayar anda untuk setiap 1 UV dengan nilai RM0.10 dengan had maksima sebanyak 500 UV atau sebanyak RM50.00 bagi 500UV sepanjang kempen berjalan.

Ada juga yang pengiklan membayar mengikut tempoh masa, katakan selama 7 hari. Selama 7 hari iklan CPUV dari Sony (contohnya) akan kekal berada di dalam blog kita. Dan pihak iklan akan bayar sebanyak mana UV yang ada ketika kempen berjalan. Andaikata UV pada masa kempen berjalan adalah sebanyak 1000, dan pengiklan bayar setiap 1 UV itu dengan nilai RM0.20. maka dapatlah income dalam RM200.

Untuk iklan ini, jika peratusan dapat capai 100% CTR, maka anda akan dapat bonus-CTR. Katakan tadi pengiklan hanya mahukan 1000 UV je untuk iklan mereka dipaparkan, tetapi semasa iklan CPUV ini berlangsung nilai UV yang hadir dalam blog adalah lebih, maka Nuffnang akan berikan bonus ini. Bonus ini dibayar oleh Nuffnang dan bukan pengiklan.

Sumber: Apa Itu CPUV dalam Nuffnang? http://www.hasrulhassan.com/2013/08/apa-itu-cpuv-dalam-nuffnang.html#ixzz3cmInBA3J

No comments:

Post a comment

NUFFNANG